Richtlijnen voor het krijgen van ondersteuning en support

De volgende handleiding en richtlijnen helpen u bij krijgen van ondersteuning en het oplossen van problemen.

 1. Installatie instructies zijn beschikbaar voor:
  a1. Het Online Bijbel abonnement (met DVD 17-06) (PDF) (inclusief koppeling met Online Bijbel apps)
  a2. Aanvullende informatie voor installatie van editie 12-08, 13-06, 14-08, 15-05, 16-04 of 17-06 op iMac of Linux
  b. Online Bijbel Studie DVD zonder abonnement (editie 15-05/16-04) (PDF)
  c. Installatie en gebruik Patrik, Polus, Wels DVD (PDF)
 2. Indien bovenstaande documentatie geen antwoord geeft op uw vraag kunt u het supportaanvraagformulier invullen en versturen. Uw vraag komt binnen bij een vrijwilliger van Stichting Online Bible Europe. U kunt dit formulier ook gebruiken om een afspraak te maken met iemand van de werkgroep Voorlichting en Hulp.

  Tot slot: Cross Link Services heeft geen supportmedewerker. Alle support loopt via Stichting Online Bible Europe. Importantia houd zich alleen bezig met het ontwikkelen van inhoud voor de Online Bijbel. Importantia kan geen vragen over de Online Bijbel beantwoorden. Het heeft dus geen zin om een email of brief met vragen naar Importantia te sturen. Er werkt daar echt niemand die uw vraag zou kunnen beantwoorden. Importantia is een uitgever en geen softwarebedrijf. Het ondersteunen van het gebruik van de Online Bijbel software gebeurt door Stichting Online Bible Europe.

Het supportbeleid van Stichting Online Bible Europe

Stichting Online Bible Europe is een kleine organisatie zonder kantoor of stafmedewerkers. Vanaf verschillende lokaties werken gemotiveerde vrijwilligers mee aan het ondersteunen en stimuleren van het gebruik van de Online Bijbel. Het aantal Online Bijbel gebruikers in Europa loopt in de honderdduizenden. Honderduizenden mensen die Online Bijbel gebruiken en van onze diensten gebruik maken. Gratis gebruik maken! En omdat Online Bijbel software gratis is kunnen wij geen kantoor openen en geen telefoonlijn bemannen om uw vragen te beantwoorden.
Ook de software op de Online Bijbel Studie DVD en het Online Bijbel Abonnement is gratis verstrekt.

Support geven wij alleen op de courante versie van de Online Bijbel software. De courante versie van de software is de versie die gratis gedownload kan worden van deze website www.olb-downloads.org. Daarnaast geven wij support bij installatie en gebruik van de meest recente dvd die door Cross Link Services BV wordt gedistribueerd. Op oudere edities van de Online Bijbel DVD kunnen wij veelal geen support geven.

Wat als er oplossing is ...

Indien geen oplossing voorhanden is dan kunt u het gebruik van de Online Bijbel veelal voortzetten met de gratis downloads die aangeboden worden op www.olb-downloads.org of door gebruik te maken van het Online Bijbel abonnement van Cross Link Services BV.

Disclaimer
De Stichting Online Bible Europe werkt met vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben geen formele training of opleiding ontvangen. De Hulp die op deze website of via de leden van de werkgroep voorlichting en hulp wordt geboden is op basis van eigen ervaring en inzicht, mogelijk aangevuld met algemene richtlijnen en adviezen van andere gebruikers. De vrijwilligers en de stichting zijn niet verantwoordelijk voor de werking van het programma, noch het recht tot gebruik. Alle tips en adviezen welke gepubliceerd zijn op deze website of genoemd worden door de vrijwilligers van de werkgroep voorlichting en hulp zijn naar beste kunnen. De leden van de werkgroep voorlichting en hulp geven adviezen en voeren handelingen uit naar beste kunnen zonder dat zij dit namens de stichting doen. De verantwoordelijkheid voor handelingen welke uitgevoerd worden op een computer blijft liggen bij de aanvrager van hulp. Indien een aanvrager van hulp besluit een advies op te volgen of toestaat dat een lid van de werkgroep toegang krijgt tot zijn computer maakt hij gebruik van deze dienstverlening onder de hier aangegeven beperking van verantwoordelijkheid. Het risisco en verantwoordelijkheid blijft bij de aanvrager van hulp.